Warmte is de trend

Na de frisse luchtige zomer gaan we weer naar binnen. We krijgen weer de behoefte aan om ons huis gezellig te maken. De avonden worden korter en de kaarsjes kunnen weer aan. Wat we dit najaar gaan zien is luxe en overdaad. Zwart, wit en minimalisme is zó 2017. We verlangen allemaal naar geborgenheid en warmte in een knus interieur.

New Classics

Het mag allemaal weer wat kleurrijker. Stel je eens een mooie hotelkamer, in een boetiekhotel, voor. Vol met luxe stoffen en warme kleuren. Ik denk hierbij zelf aan donkere paars-tinten, bordeauxrood en okergeel.

Stoffen

Naast de warme kleuren vind je dit najaar ook warmte in de rijke texturen van de stoffen. Denk aan veloursstof en ribstof. Dit zijn dikke zachte stoffen die door hun dikte en textuur opvallen in het interieur. Ze zijn het laatst gezien in de jaren 70-80, in mijn kleerkast, wel te verstaan.

Styling

Ook in de styling mag het allemaal weer uitbundiger. Je mag weer over de top stylen en wat drama toevoegen aan het geheel. Natuursteen is het helemaal in 2018/2019. Liefst marmer. Denk bijvoorbeeld aan het blad van je salontafel. Als je die in marmer kiest dan heb je een mooie luxueuze basis. Daarnaast zien we in de woonaccessoires veel gekleurd glas, messing, goud en felle kleuren.

 

Groen in huis

Bij een knus interieur hoort natuurlijk een verzameling planten. Je hoeft niet meteen een heel bos aan te schaffen maar kleinere exemplaren in kleurrijke potten doen het goed dit najaar.

Tot slot

Samenvattend, we gaan donkere maar wel felle kleuren zien. Donker rood, donker paars, donker blauw en donkergroen. Om er een mooi geheel van te maken zien we donkere bruintinten en beige. De accentkleur is dit najaar, goud! Daarnaast blijven we ook nog pasteltinten zien.

Veel plezier!